Ouders van Johan, 18 jaar

‘Basis en rust in leven weer terug’

Niet alleen het kind, maar het hele gezin heeft baat bij contact met het Jeugdteam. Anneke en Jos vertellen over de goede ervaring die ze met het Jeugdteam hebben. Hun zoon Johan en zijzelf hebben daar veel aan gehad.

‘Natuurlijk bieden we veiligheid’, zegt moeder Anneke: ‘maar we laten onze zoon weten dat we niet alwetend zijn. En dat het goed is om hulp te vragen. Als je dat niet doet, moet je alles zelf uitvinden. Dat zou zonde zijn, want de kennis is er al.’ Ze vertelt over de ondersteuning die het gezin momenteel krijgt van het Jeugdteam.

‘Weer in eigen kracht’
Vader Jos vult aan: ‘Ik vind het belangrijk dat mensen die het nodig hebben, het Jeugdteam makkelijk kunnen vinden.’ Anneke: ‘Het Jeugdteam zet me als moeder terug op de rails zodat ik weer in m’n kracht kom. En daar heeft het hele gezin baat bij. We zijn er nu mee bezig dat ik Johan wat meer ga loslaten. Ik vind het echt moeilijk na al die zorgen die ik om hem heb gehad.’

Zwakke plekken ouders
‘Het opvoeden en begeleiden van een kind als onze zoon’, zegt Jos: ‘maakt dat je eigen zwakke plekken als ouder ook sterker naar boven komen.’ Hij heeft een advies voor andere ouders: ‘Je kunt niet vroeg genoeg om ondersteuning vragen. Met de juiste begeleiding vind je als gezin de basis en de rust terug. Als je er vroeg bij bent, weet je wat je moet doen als het uit de hand dreigt te lopen.’

Uit privacy-oogpunt zijn de gebruikte namen verzonnen.

Deze mensen hebben we al geholpen

 • Door de ondersteuning van het Jeugdteam kwam er weer rust in ons gezin.

  Lees meer
 • De moeder van Tom en Daisy, 1 en 7 jaar

  Daisy luistert niet goed en heeft woede aanvallen, ik moet alles herhalen. Soms word ik er zo moe van dan laat ik het maar gaan.

  Lees meer
 • Er kwam een vreemde mevrouw bij ons thuis. Mama vond het niet zo leuk.

  Lees meer
 • Alex, 14 jaar

  Alex is via het opvoedspreekuur op Centrum Jong bij het Jeugdteam gekomen. Alex is 14 jaar en heeft last van woede aanvallen.

  Lees meer