Amir, 14 jaar

‘Mijn moeder is met mij naar het opvoedspreekuur van Centrum Jong gegaan. Ik heb namelijk soms dat ik heel boos kan worden. Zij zeiden dat het Jeugdteam ons goed kon helpen.

De eerste keer kwam er iemand van het Jeugdteam bij ons thuis: ik vertelde dat ik vaak heel boos word als ik tijdens het spelen op de Playstation verlies. Ik kan dan een uur heel boos zijn. Mijn moeder vertelde dat ik dan met de controller gooi, met deuren sla, schreeuw en vloek.

‘Door te begrijpen waarom ik boos word, ben ik minder vaak boos’

Mijn moeder en ik kregen van de jeugdteammedewerker de opdracht om bij te houden hoe vaak en lang mijn woedeaanvallen duren, en wat ik dan doe. Daarna moesten we vertellen wat we graag veranderd willen zien. Dat is dat we allebei willen dat ik minder heftig reageer en dat het minder vaak voorkomt.

Door de wekelijkse bezoekjes van de jeugdteammedewerker, begreep ik steeds beter waarom ik boos werd. En hoe ik dat kan stoppen. Bijvoorbeeld door aan wat leuks te denken en te zien dat ik zelf controle heb over mijn woede. Mijn moeder heeft ook geleerd anders op mij te reageren, waardoor ik niet nog bozer word.

Gelukkig zijn mijn woede aanvallen een stuk minder en daar zijn ik, mijn moeder en de buren blij mee ;)!

Uit privacy-oogpunt zijn de gebruikte namen verzonnen.


Bekijk ook

De moeder van Rick, 11 jaar

‘Toen mijn zoon 6 jaar was ben ik in contact gekomen met het Jeugdteam. Het consultatiebureau vertelde dat ik het...

Ouders van Noah, 18 jaar

‘Niet alleen ons kind, maar het hele gezin heeft baat bij de hulp van het Jeugdteam. Onze zoon Noah en...