Ouders van Noah, 18 jaar

‘Niet alleen ons kind, maar het hele gezin heeft baat bij de hulp van het Jeugdteam. Onze zoon Noah en wijzelf hadden er veel aan.

We krijgen ondersteuning bij het opvoeden en begeleiden van onze zoon. Hij is niet de makkelijkste. En ook al bieden we hem veiligheid, wij weten ook niet alles. Het is goed dat we om hulp vragen. Als je dat niet doet, moet je alles zelf uitvinden. En dat is zonde, want die kennis heeft het Jeugdteam.

‘Basis en rust in leven weer terug’

Zij zetten ons als ouders weer terug op de rails zodat wij weer in onze kracht komen. Daar heeft het hele gezin baat bij. We zijn er nu mee bezig dat we Noah wat meer gaan loslaten. Dat vinden we wel moeilijk na alle zorgen die we gehad hebben.

De basis en rust is – mede dankzij de begeleiding van het Jeugdteam – weer terug in ons leven. Je kunt daarom niet vroeg genoeg om ondersteuning vragen. De huisarts verwees ons naar deze vorm van jeugdhulpverlening en daar zijn we blij mee. Want als je er vroeg bij bent, weet je wat je moet doen als het uit de hand dreigt te lopen.’

Uit privacy-oogpunt zijn de gebruikte namen verzonnen.


Bekijk ook

De moeder van Rick, 11 jaar

‘Toen mijn zoon 6 jaar was ben ik in contact gekomen met het Jeugdteam. Het consultatiebureau vertelde dat ik het...

Amir, 14 jaar

‘Mijn moeder is met mij naar het opvoedspreekuur van Centrum Jong gegaan. Ik heb namelijk soms dat ik heel boos...