Zaankanters positief over Jeugdteams

De meeste inwoners van Zaanstad zijn positief over de dienstverlening van de teams. Dat blijkt uit het eerste tevredenheidsonderzoek over de Sociale Wijkteams en Jeugdteams.
De algemene waardering bedraagt 3,7 van de 5 sterren. Bijna 60% van de inwoners geeft zelfs 4 of 5 sterren. Inwoners met eenmalige contacten zijn het meest positief (4,2), mantelzorgers het minst (3,2).

Op veel aspecten hebben inwoners positieve ervaringen met de wijkteams: zij voelen zich serieus genomen, hebben het gevoel alles te kunnen zeggen, begrijpen de medewerkers goed en ook de toegankelijkheid van het gebouw is overwegend positief. Verbeterpunten liggen onder meer op het terrein van telefonische bereikbaarheid en de snelheid van helpen.

Achtergrond onderzoek
In opdracht van de gemeente Zaanstad heeft DSP-groep eind 2014 de ervaringen in kaart gebracht van inwoners die ondersteuning ontvangen van de Sociale Wijkteams en Jeugdteams. Twee vragen staan centraal in het onderzoek: zijn inwoners tevreden met het resultaat van hun bezoek? En: wat vonden zij van de werkwijze van het wijkteam? De resultaten geven de gemeente en de wijkteams waardevolle informatie waarmee de dienstverlening in de wijk (verder) verbeterd kan worden.

Download hier het onderzoeksrapport