De zorg voor een ander verdient een kado!

Naar schatting zorgt zelfs één op de vier jongeren voor een ouder, broer of zus. De zorg voor een familielid, vriend of partner kan best zwaar zijn. Daarom vinden wij dat mantelzorgers een kado verdienen. Deze mantelzorgwaardering is voor alle inwoners van Zaanstad. Voor volwassen (18+) minimaal 6 uur per week gedurende 3 maanden of minimaal 250 uur verdeeld over het jaar. Voor jongeren (18-) houden we geen uren aan. De verzorgde moet in Zaanstad wonen, de mantelzorger hoeft dat niet.

Aanvragen

U kunt uw cadeaubon of Pluim eenvoudig online aanvragen via www.swtzaanstad.nl/mantelzorgwaardering. Mantelzorgers ouder dan 18 jaar kunnen de Zaanse cadeaubon aanvragen, die ingeleverd kan worden bij meer dan 150 winkels en organisaties in de gemeente. Jongeren tussen twaalf en achttien jaar krijgen een Pluim, waarmee ze een leuke activiteit voor zichzelf kunnen uitzoeken. Bijvoorbeeld een dagje naar een pretpark, lasergamen of een gezichtsbehandeling.

Heeft u vorig jaar een bon of Pluim ontvangen? Dan kunt u hem ook dit jaar weer aanvragen.

Bent u geen mantelzorger, maar wilt u juist uw mantelzorger bedanken? Ook dan kunt u hem of haar via de website aanmelden.

Aanmelden voor de mantelzorgwaardering kan tot en met 31 december 2016. Campagnewebsite voor aanvragen en informatie www.swtzaanstad.nl/mantelzorgwaardering