Evie biedt verschillende e-health modules. Heb je last van somberheidsklachten? Dan ga je bijvoorbeeld aan de slag met de training ‘grip op je dip’. Tijdens of na de module hou je contact met je hulpverlener of contactpersoon.
E-health voor gemak
Online (zelf)hulp trainingen zijn steeds normaler. In je eigen omgeving aan de slag met je mentale gezondheid heeft veel voordelen. Je werkt op je eigen tempo, waar en wanneer je wilt met een training die bij jou past.
Voorbeelden
Hoe ziet zo’n training er dan uit? We hebben een drietal voorbeelden voor je op een rij gezet:
- Minder sociale angst voor jongeren tussen 12 en 18 jaar. Sociale angst kan jongeren flink belemmeren, maar er zijn manieren om dit te verminderen. We richten ons op drie onderwerpen: zelfgerichte aandacht, niet-helpende gedachten en vermijdings- en veiligheidsgedrag. Over alle drie de onderwerpen wordt uitleg gegeven en er kunnen oefeningen gemaakt worden.
- Je ouders uit elkaar voor kinderen tussen 8 en 11 jaar met gescheiden ouders. Hier leren kinderen over veranderingen na de scheiding en wat voor een gevolgen dat voor hen kan hebben. Ze leren meer over het herkennen van en het omgaan met emoties, loyaliteit, conflicten en niet-helpende gedachten.
- Met je kind in gesprek over emoties voor ouders en opvoeders. De module geeft uitleg over emoties: welke emoties zijn er en hoe communiceer je hierover met je kind? De ouders krijgen training over (de verschillende fases van) emoties. Zij krijgen een dagboek om bij te houden in welke fase hun kind zit, zo leren ze steeds beter herkennen hoe hun kind zich voelt. Verder krijgen zij praktische oefeningen om de communicatie met hun kind te verbeteren.
Starten met de training
Je krijgt via het Jeugdteam een link voor een account om in te loggen bij Evie. Hier staat een module voor je klaar die is afgestemd op jou. Tijdens of na de module blijf je in gesprek met je hulpverlener of contactpersoon.
In een paar stappen start je met je online training:
1. Je hebt een link ontvangen voor een account via je mail.
2. Je maakt je account aan.
3. Je leest dat je aanmelding succesvol is. Dan log je in via deze pagina en je gaat van start!
Heb je vragen?
Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met jouw hulpverlener of contactpersoon.