De moeder van Rick, 11 jaar

‘Toen mijn zoon 6 jaar was ben ik in contact gekomen met het Jeugdteam. Het consultatiebureau vertelde dat ik het Jeugdteam mocht benaderen omdat ik enkele vragen had waar zij niet echt iets mee konden. Vanuit het Jeugdteam zijn er onderzoeken opgestart waardoor er duidelijkheid kwam over het gedrag van mijn zoon en de vragen die ik had.

Hij bleek autisme te hebben. Eindelijk kon ik mijn vinger erop leggen wat er ‘anders’ was. Hierdoor kon ik mijn zoon beter begrijpen en begeleiden. Het Jeugdteam heeft ons geholpen met het invullen van formulieren, gesprekken, afspraken en meer praktische zaken. 

‘Het is fijn om te weten dat er altijd mensen zijn die met me willen meedenken.’

Ik ben ontzettend blij met het contact met de hulpverleners van het Jeugdteam. Mijn zoon is inmiddels 11 jaar. Ze blijven betrokken. Ook omdat ik als alleenstaande moeder het erg fijn vind om te kunnen overleggen en sparren wanneer ik ergens niet uitkom. 

Voor mij en mijn zoon is het contact met het Jeugdteam zeer helpend en ik ben heel blij met hun adviezen, hulp en inzet. Het is fijn om te weten dat er altijd mensen zijn die met me willen meedenken.’

Uit privacy-oogpunt zijn de gebruikte namen verzonnen.


Bekijk ook

Amir, 14 jaar

‘Mijn moeder is met mij naar het opvoedspreekuur van Centrum Jong gegaan. Ik heb namelijk soms dat ik heel boos...

Ouders van Noah, 18 jaar

‘Niet alleen ons kind, maar het hele gezin heeft baat bij de hulp van het Jeugdteam. Onze zoon Noah en...